Seljanka pakastekalasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_kala_aineisto_pakastekalaseljanka_purkkikala_chowder_h.jpg
Seljanka pakastekalasta
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
- Retkiruoka
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 perunaa
2 porkkanaa
0,5 juuriselleri
1 maustekurkku
1 rkl rypsiöljyä
0,5 dl (tai prk à 70 g) tomaattipyreetä
12 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
1 laakerinlehti
0,5 tl suolaa
5 mustapippuria
400 g pakastekalaa, esim. seitiä tai ahvenfileitä
200 g hapankaalia
2 rkl kapriksia
1 rkl sitruunanmehua
3 oksaa tilliä hienonnettuna
(suolaa)
Lisäksi
ranskankermaa tai kaurafraîchea
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja selleri. Paloittele perunat ja leikkaa porkkanat kiekoiksi. Leikkaa selleri ja maustekurkku kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi, kalaliemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää kuutioitu kala. Anna kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää lopuksi hapankaali, kaprikset, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
- Tarjoa ranskankerman tai kaurafraîchen sekä leivän kanssa.
Vinkki: Keittoon tulee suolaa maustekurkusta ja liemikuutioista sekä hapokkuutta hapankaalista, kapriksista ja sitruunamehusta. Lisää suolaa tarvittaessa vasta maistettuasi keittoa.
Vinkki: Kuuma keitto on helppo kuljettaa retkievääksi ruokatermoksessa!
Testattu Marttakeittiössä
1.61 kg CO2 ekv
- Energia 265 kcal/annos
- Rasva 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 22.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
- Sokerit 10.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Natrium 1722.6 mg
- Kalsium 99.9 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 49.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (40.0 g)Tilli, tuore
-
15 gSitruunamehu
-
2 rklKapris, purkitettu
-
200 gHapankaali
-
400 gSeiti, pakaste
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLaakerinlehti
-
2 kplKalaliemikuutio
-
1200 gVesi, vesijohtovesi
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (80.0 g)Maustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
300 gPorkkana
-
6 kplPeruna, punnittu kuorineen
-
10 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli