Seljanka pakastekalasta

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 perunaa
2 porkkanaa
0,5 juuriselleri
1 maustekurkku
1 rkl rypsiöljyä
0,5 dl (tai prk à 70 g) tomaattipyreetä
12 dl vettä
2 kalaliemikuutiota
1 laakerinlehti
0,5 tl suolaa
5 mustapippuria
400 g pakastekalaa, esim. seitiä tai ahvenfileitä
200 g hapankaalia
2 rkl kapriksia
1 rkl sitruunanmehua
3 oksaa tilliä hienonnettuna
(suolaa)

Lisäksi
ranskankermaa tai kaurafraîchea

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja selleri. Paloittele perunat ja leikkaa porkkanat kiekoiksi. Leikkaa selleri ja maustekurkku kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi, kalaliemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kuutioitu kala. Anna kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää lopuksi hapankaali, kaprikset, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä.
  4. Tarkista maku ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
  5. Tarjoa ranskankerman tai kaurafraîchen sekä leivän kanssa.

Vinkki: Keittoon tulee suolaa maustekurkusta ja liemikuutioista sekä hapokkuutta hapankaalista, kapriksista ja sitruunamehusta. Lisää suolaa tarvittaessa vasta maistettuasi keittoa.

Vinkki: Kuuma keitto on helppo kuljettaa retkievääksi ruokatermoksessa!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.61 kg CO2 ekv
  • Energia 265 kcal/annos
  • Rasva 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 22.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
  • Sokerit 10.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Natrium 1722.6 mg
  • Kalsium 99.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 49.8 mg