Valmistusohje

1 pkt (6 tai 8 kpl) vehnätortilloita
250 g kirsikkatomaatteja
1 pussi jääsalaattia
100 g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
Jauhelihatäyte:
1 rkl rypsiöljyä
400 broilerinjauhelihaa
1,5 dl (pakaste)maissia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl pitsamaustetta
1 tl suolaa

  1. Tee jauhelihatäyte: Laita paistinpannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota hetki, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha pannulle. Sekoita sitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes se on ruskistunutta murua.
  2. Sekoita maissit, tomaattipyree, pitsamauste ja suola jauhelihaan. paista vielä 3 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Sammuta liesi.
    Huuhtele kirsikkatomaatit kylmällä vedellä. Leikkaa ne veitsellä viipaleiksi.
  3. Húuhtele salaatinlehdet. Taputtele ne talouspaperilla kuivaksi.Levitä tuorejuustoa lusikalla tortillan keskelle. Lisää päälle salaattia, jauhelihaseosta ja tomaatteja.
  4. Taita tortillan alareuna täytteen päälle. Käännä tortillan sivut täytteen päälle. Laita tortillat laseihin niin, että ne pysyvät pystyssä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 258 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 8.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 25.7 mg
  • Natrium 540.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Rasva 10.1 g

Katso video