Sieni-fetamuffinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/sienifetamuffinit.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvisruoat
- Leivonnaiset suolaiset
- Sieniruoat
Valmistusohje
3-4 dl suppilovahveroita (tai tatteja)
100 g fetaa
1 tlk kermaviiliä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa ja persiljaa)
rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhett
Paistamiseen ja vuokien voiteluun öljyä
Kuullota hienonnettuja sieniä tilkassa öljyä. Murenna joukkoon fetajuusto. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, öljy, kananmunat, yrtit sekä mausteet tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sienet sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita. Tarjoile sellaisenaan tai keiton/salaatin lisänä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
177
kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 209.2 mg
- Natrium 338.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.2 g
- Proteiini 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Rasva 8.8 g
Ainesosat
-
300 gSieni tatti, hapero
-
100 gJuusto, feta
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
45 gRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
260 gVehnäjauho, valkoinen
-
3 tlLeivinjauhe