Sieni-fetamuffinit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/sienifetamuffinit.jpg
Sieni-fetamuffinit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3-4 dl suppilovahveroita (tai tatteja)
100 g fetaa
1 tlk kermaviiliä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa ja persiljaa)
rouhittua mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Paistamiseen ja vuokien voiteluun öljyä
- Kuullota hienonnettuja sieniä tilkassa öljyä. Murenna joukkoon fetajuusto.
- Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, öljy, kananmunat, yrtit sekä mausteet tasaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon sienet sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin tai voidellun muffinipellin syvennyksiin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.
Tarjoile sellaisenaan tai keiton/salaatin lisänä. #syksy
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 177 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 209.2 mg
- Natrium 338.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.2 g
- Proteiini 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Rasva 8.8 g
Pääraaka-aineet
-
300 gSieni tatti, hapero
-
100 gJuusto, feta
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
45 gRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
260 gVehnäjauho, valkoinen
-
3 tlLeivinjauhe