Sieni-punajuurikeitto

4 annosta

Valmistusohje

2 punajuurta
1 sipuli
1-2 porkkanaa
pala valkokaalia
2–3 rkl öljyä
1 1/2 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
2 rkl tomaattisosetta
½ sitruunan mehu tai 2 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
ranskankermaa tai kermaviiliä

  1. Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja hauduta niitä hetki kattilassa tilkassa öljyssä.
  2. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja anna keiton hautua noin 40-50 minuuttia.
  3. Lisää keittoon sienet, tomaattisose, sitruunamehu ja muut mausteet. Kuumenna ja anna hautua hetki.
  4. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.
  5. Tarjoa ranskankerman tai kermaviilin kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
  • Energia 176 kcal/annos
  • Rasva 13.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
  • Sokerit 8.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 1612.6 mg
  • Kalsium 90.4 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 38.2 mg