Sieni-punajuurikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni-punajuurikeitto.jpg
-
Avainsanat:
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
1-2 punajuurta
1 sipuli
1-2 porkkanaa
pala valkokaalia
2–3 rkl öljyä
1 1/2 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
2 rkl tomaattisosetta
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
persiljaa
ranskankermaa tai kermaviiliä
- Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja hauduta niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
- Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja anna keiton hautua noin 40 minuuttia.
- Lisää keittoon sienet, tomaattisose, sitruunamehu ja muut mausteet.
- Tarkista maku. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.
–
Tarjoa ranskankerman tai kermaviilin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
176
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
- Sokerit 8.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 1612.6 mg
- Kalsium 90.4 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 38.2 mg
Ainesosat
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
80 gKangasrousku
-
1 dlKermaviili, rasvaa 10-12%
-
3 rklPersilja
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 dlSitruunamehu
-
35 gTomaattisose, tomaattipyree
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
250 gValkokaali, keräkaali
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
120 gPunajuuri