Valmistusohje

1-2 punajuurta
1 sipuli
1-2 porkkanaa
pala valkokaalia
2–3 rkl öljyä
1 1/2 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
2 rkl tomaattisosetta
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
persiljaa
ranskankermaa tai kermaviiliä

  1. Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja hauduta niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
  2. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja anna keiton hautua noin 40 minuuttia.
  3. Lisää keittoon sienet, tomaattisose, sitruunamehu ja muut mausteet.
  4. Tarkista maku. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.

    Tarjoa ranskankerman tai kermaviilin kanssa.

Ainesosat

  • 80 g
    Kangasrousku
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 10-12%
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 dl
    Sitruunamehu
  • 35 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 250 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 120 g
    Punajuuri
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 176 kcal/annos
  • Rasva 13.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
  • Sokerit 8.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 1612.6 mg
  • Kalsium 90.4 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 38.2 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu