Sieni-punajuurikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni-punajuurikeitto.jpg
Sieni-punajuurikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Keitot
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
2 punajuurta
1 sipuli
1-2 porkkanaa
pala valkokaalia
2–3 rkl öljyä
1 1/2 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
2 rkl tomaattisosetta
½ sitruunan mehu tai 2 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa
ranskankermaa tai kermaviiliä
- Raasta kuoritut kasvikset karkeaksi raasteeksi ja hauduta niitä hetki kattilassa tilkassa öljyssä.
- Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot ja anna keiton hautua noin 40-50 minuuttia.
- Lisää keittoon sienet, tomaattisose, sitruunamehu ja muut mausteet. Kuumenna ja anna hautua hetki.
- Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua.
- Tarjoa ranskankerman tai kermaviilin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 176 kcal/annos
- Rasva 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
- Sokerit 8.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 1612.6 mg
- Kalsium 90.4 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 38.2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
80 gKangasrousku
-
1 dlKermaviili, rasvaa 10-12%
-
3 rklPersilja
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 dlSitruunamehu
-
35 gTomaattisose, tomaattipyree
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
250 gValkokaali, keräkaali
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
120 gPunajuuri