Sienifrittata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/1D2A8011-kopia-1.jpg
Sienifrittata
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
- Välipalat
Valmistusohje
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1 rkl öljyä
1 l perattuja, paloiteltuja sieniä, esimerkiksi tatteja ja/tai kantarelleja tai herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
6-8 munaa
1 dl ruokakermaa
Pinnalle:
kourallinen basilikanlehtiä
kirsikkatomaatteja
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise tomaatit ja poista kannat sekä siemenet. Suikaloi tomaatit.
- Kuumenna öljy isossa, pinnoitetussa pannussa ja lisää sipulisilppu sekä tomaattisuikaleet. Paista, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää sienet ja paista, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
- Sekoita kulhossa munat ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos pannulle. Sekoittele hetki ja anna sitten hyytyä miedommalla lämmöllä. Voit laittaa kannen pannun päälle hyytymisen ajaksi.
- Lisää päälle karkeasti hienonnetut basilikanlehdet päälle ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Tarjoa salaatin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 176 kcal/annos
- C-vitamiini 8.7 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 52.6 mg
- Natrium 405.5 mg
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Sokerit 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10 g
- Proteiini 13.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Rasva 11.3 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
23 gValkosipuli
-
2 kplTomaatti
-
1 rklRypsiöljy
-
500 gHerkkusieni
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
7 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
1 dlruokakerma