Sienifrittata

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1 rkl öljyä
1 l perattuja, paloiteltuja sieniä, esimerkiksi tatteja ja/tai kantarelleja tai herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
6-8 munaa
1 dl ruokakermaa

Pinnalle:
kourallinen basilikanlehtiä
kirsikkatomaatteja

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise tomaatit ja poista kannat sekä siemenet. Suikaloi tomaatit.
  2. Kuumenna öljy isossa, pinnoitetussa pannussa ja lisää sipulisilppu sekä tomaattisuikaleet. Paista, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
  4. Sekoita kulhossa munat ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada seos pannulle. Sekoittele hetki ja anna sitten hyytyä miedommalla lämmöllä. Voit laittaa kannen pannun päälle hyytymisen ajaksi.
  6. Lisää päälle karkeasti hienonnetut basilikanlehdet päälle ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Tarjoa salaatin kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 176 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.7 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 52.6 mg
  • Natrium 405.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10 g
  • Proteiini 13.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 11.3 g