Valmistusohje

6 munaa
1 l maitoa
3 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
8-10 dl hienonnettuja tatteja tai keitettyjä rouskuja
2 sipulia tai pala purjoa
4-5 rkl öljyä, margariinia tai voita
1 dl kermaa
2-4 tl suola

  1. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna sieniä pannulla sen verran, että niistä haihtuu ylimääräinen neste. Lisää joukkoon rasva ja sipulisilppu. Hauduta hetki. Lisää kerma ja mausta seos. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Kaada turvonnut taikina uunipannulle voidellulle leivinpaperille. Paista 15-20 minuuttia 225-250 ºC:ssa.
  4. Kumoa levy voipaperille, levitä täyte ja kääri joko pituus- tai poikkisuuntaan rullalle.
  5. Leikkaa kääryleestä 1 1/2-2 cm:n paksuisia viipaleita.

    Tarjoa kääryleen kanssa esimerkiksi yrteillä maustettua kermaviiliä.

Ainesosat

  • 6 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 360 g
    Sieni tatti, hapero
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 4 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 178 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.6 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 168.1 mg
  • Natrium 888.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 10.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu