Sienikääryle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sienikaaryle.jpg
Sienikääryle
Valmistusohje
6 munaa
1 l maitoa
3 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
8-10 dl hienonnettuja tatteja tai keitettyjä rouskuja
2 sipulia tai pala purjoa
4-5 rkl öljyä, margariinia tai voita
1 dl kermaa
2-4 tl suola
- Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Kuumenna sieniä pannulla sen verran, että niistä haihtuu ylimääräinen neste. Lisää joukkoon rasva ja sipulisilppu. Hauduta hetki. Lisää kerma ja mausta seos. Anna täytteen jäähtyä.
- Kaada turvonnut taikina uunipannulle voidellulle leivinpaperille. Paista 15-20 minuuttia 225-250 ºC:ssa.
- Kumoa levy voipaperille, levitä täyte ja kääri joko pituus- tai poikkisuuntaan rullalle.
- Leikkaa kääryleestä 1 1/2-2 cm:n paksuisia viipaleita.
–
Tarjoa kääryleen kanssa esimerkiksi yrteillä maustettua kermaviiliä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.28 kg CO2 ekv
- Energia 178 kcal/annos
- Rasva 10.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 888.2 mg
- Kalsium 168.1 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 2.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
2 tlRuokasuola, jodioitu
-
3 tlSuola, pöytäsuola
-
4 1/2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
360 gSieni tatti, hapero
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 rklRypsiöljy
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
6 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton