Sienikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/martat_joulu_juureswellington_h.jpg
Sienikastike
Täyteläisessä sienikastikkeessa maistuvat syksyn maut ja se on ihana lisuke monenlaiselle ruoalle.
Valmistusohje
3 rkl kuivattuja sieniä
2 tl voita
1–2 salottisipulia
200 g tuoreita sieniä
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
- Laita kuivatut sienet pieneen kulhoon ja kaada päälle noin 1,5 desilitraa kiehuvan kuumaa vettä. Anna liota noin 5 minuuttia.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista tuoreet sienet ja viipaloi ne.
- Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulia matalalla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää tuoreet sienet ja paista vielä 5 minuuttia.
- Lisää puoli desilitraa kuivattujen sienten liotusvettä kasariin. Kaada loput pois. Purista sienistä liika vesi ja silppua ne.
- Lisää kasariin kuivatut sienet ja ranskankerma ja sekoita hyvin. Kuumenna ja lisää suola ja mustapippuri. Tarjoa kastike esimerkiksi mukulaselleriwellingtonin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 123 kcal/annos
- Rasva 10.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.9 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 238.5 mg
- Kalsium 30.5 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 3.3 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
50 gSalottisipulia
-
2 tlVoi
-
300 gSieni tatti, hapero