Sienikastike

Täyteläisessä sienikastikkeessa maistuvat syksyn maut ja se on ihana lisuke monenlaiselle ruoalle.

G
6 annosta

Valmistusohje

3 rkl kuivattuja sieniä
2 tl voita
1–2 salottisipulia
200 g tuoreita sieniä
200 g ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria

  1. Laita kuivatut sienet pieneen kulhoon ja kaada päälle noin 1,5 desilitraa kiehuvan kuumaa vettä. Anna liota noin 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista tuoreet sienet ja viipaloi ne.
  3. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulia matalalla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää tuoreet sienet ja paista vielä 5 minuuttia.
  4. Lisää puoli desilitraa kuivattujen sienten liotusvettä kasariin. Kaada loput pois. Purista sienistä liika vesi ja silppua ne.
  5. Lisää kasariin kuivatut sienet ja ranskankerma ja sekoita hyvin. Kuumenna ja lisää suola ja mustapippuri. Tarjoa kastike esimerkiksi mukulaselleriwellingtonin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 123 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.9 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 238.5 mg
  • Kalsium 30.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 3.3 mg