Sienimunakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/marttaliitto_sienimunakas_vaaka_h.jpg
Sienimunakas
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Sienet
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
100–150 g mietoja sieniä, esim. tatteja, haperoita tai sikurirouskuja
1–2 sipulia
1–2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja valkopippuria
3 kananmunaa
0,5 dl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
1-2 rkl öljyä
Pinnalle: tilli- tai persiljasilppua
- Pilko sienet ja sipulit, kuullota ne öljyssä ja anna enimmän nesteen haihtua pois. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria ja siirrä lautaselle.
- Riko munat kulhoon, lisää neste. Riko munien rakenne kevyesti haarukalla. Mausta suolalla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kaada munakasseos siihen.
- Sekoita hyytyvää massaa puuhaarukalla muutamia kertoja rauhallisin vedoin. Anna kypsyä hetki kannen alla.
- Nosta pannu levyltä ja laita paistetut sienet munakkaan keskelle.
- Ripottele pinnalle tilli- tai persiljasilppua. Tarjoa heti.
Testattu Marttakeittiössä
0.56 kg CO2 ekv
- Energia 261 kcal/annos
- C-vitamiini 7.3 mg
- Rauta 3.7 mg
- Kalsium 64.9 mg
- Natrium 319.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
- Proteiini 12.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
- Rasva 20.9 g
Pääraaka-aineet
-
150 gmietoja sieniä, haperoita, tatteja tms.
-
2 kplsipulia
-
1 rklöljyä
-
1 ripaussuolaa
-
0.25 tlvalkopippuria (ripaus)
-
3 iso (kpl) (56.0 g)kananmunaa
-
50 gvettä (0,5 dl)
-
1 ripaussuolaa
-
1 rklvoita
-
1 rkltilli- tai persiljasilppua