Sienimunakas

G
2 annosta

Valmistusohje

100–150 g mietoja sieniä, esim. tatteja, haperoita tai sikurirouskuja
1–2 sipulia
1–2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja valkopippuria
3 kananmunaa
0,5 dl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
1-2 rkl öljyä
Pinnalle: tilli- tai persiljasilppua

  1. Pilko sienet ja sipulit, kuullota ne öljyssä ja anna enimmän nesteen haihtua pois. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria ja siirrä lautaselle.
  2. Riko munat kulhoon, lisää neste. Riko munien rakenne kevyesti haarukalla. Mausta suolalla.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kaada munakasseos siihen.
  4. Sekoita hyytyvää massaa puuhaarukalla muutamia kertoja rauhallisin vedoin. Anna kypsyä hetki kannen alla.
  5. Nosta pannu levyltä ja laita paistetut sienet munakkaan keskelle.
  6. Ripottele pinnalle tilli- tai persiljasilppua. Tarjoa heti.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
  • Energia 261 kcal/annos
  • C-vitamiini 7.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 64.9 mg
  • Natrium 319.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Rasva 20.9 g