Valmistusohje

100–150 g mietoja sieniä, esim. tatteja, haperoita tai sikurirouskuja
1–2 sipulia
1–2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja valkopippuria
3 kananmunaa
0,5 dl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
1 rkl voita
Pinnalle: tilli- tai persiljasilppua

  1. Pilko sienet ja sipulit ja kuullota ne öljyssä. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria ja siirrä lautaselle.
  2. Riko munat kulhoon, lisää neste. Riko munien rakenne kevyesti haarukalla. Mausta suolalla.
  3. Varaa paistamiseen puuhaarukka tai lasta, jossa on reikiä. Niillä sekoittaessa munakasmassa kuohkeutuu. Kuumenna pannu. Lisää voi ja saman tien myös munakasmassa. Liikuta pannua rauhallisesti edestakaisin liedellä ja sekoita samalla massaa voimakkaasti.
  4. Kun munakas alkaa näyttää reikäiseltä, lopeta sekoittaminen. Liikuta vielä pannua edestakaisin, jolloin munakas ”tasaantuu”. Nosta pannu levyltä ja laita paistetut sienet munakkaan keskelle.
  5. Ripottele pinnalle tilli- tai persiljasilppua. Liu’uta munakas lautaselle, taita taskuksi ja nauti heti.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 261 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 7.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 64.9 mg
  • Natrium 319.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Proteiini 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.8 g
  • Rasva 20.9 g