Sienipaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sienipaistos.jpg
Sienipaistos
Valmistusohje
2-3 dl pakastettuja tai tuoreita, kypsennettyjä tatteja, suppilovahveroita, haperoita tai muita mietoja sieniä
8 viipaletta grahamleipää
3-4 valkosipulinkynttä
150 g juustoa
3-4 munaa
4 dl maitoa
suolaa, mustapippuria
- Vuoraa uunivuoka leipäviipaleilla, myös reunat.
- Levitä sienet leipien päälle, sitten puserretut valkosipulinkynnet ja juusto ohuina viipaleina.
- Sekoita munat ja maito. Mausta seos ja kaada se vuokaan.
- Anna paistoksen seistä ja nesteen imeytyä ainakin pari tuntia, mieluummin enemmän.
- Paista uunissa 200°C:ssa puolisen tuntia tai kunnes paistos on noussut ja kauniin ruskea.
0.93 kg CO2 ekv
- Energia 431 kcal/annos
- Rasva 20.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
- Proteiini 26.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.4 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 753.5 mg
- Kalsium 545.4 mg
- Rauta 4.6 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
150 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
12 gValkosipuli
-
8 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, grahamleipä, kevytmaito, grahamjauho
-
100 gSieni tatti, hapero