Valmistusohje

2-3 dl pakastettuja tai tuoreita, kypsennettyjä tatteja, suppilovahveroita, haperoita tai muita mietoja sieniä
8 viipaletta grahamleipää
3-4 valkosipulinkynttä
150 g juustoa
3-4 munaa
4 dl maitoa
suolaa, mustapippuria

  1. Vuoraa uunivuoka leipäviipaleilla, myös reunat.
  2. Levitä sienet leipien päälle, sitten puserretut valkosipulinkynnet ja juusto ohuina viipaleina.
  3. Sekoita munat ja maito. Mausta seos ja kaada se vuokaan.
  4. Anna paistoksen seistä ja nesteen imeytyä ainakin pari tuntia, mieluummin enemmän.
  5. Paista uunissa 200°C:ssa  puolisen tuntia tai kunnes paistos on noussut ja kauniin ruskea.

Ainesosat

  • 100 g
    Sieni tatti, hapero
  • 8 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Sekaleipä, grahamleipä, kevytmaito, grahamjauho
  • 12 g
    Valkosipuli
  • 150 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 431 kcal/annos
  • C-vitamiini 3 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • Kalsium 545.4 mg
  • Natrium 753.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.4 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Rasva 20.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu