Valmistusohje

2-3 dl pakastettuja tai tuoreita, kypsennettyjä tatteja, suppilovahveroita, haperoita tai muita mietoja sieniä
8 viipaletta grahamleipää
3-4 valkosipulinkynttä
150 g juustoa
3-4 munaa
4 dl maitoa
suolaa, mustapippuria

  1. Vuoraa uunivuoka leipäviipaleilla, myös reunat.
  2. Levitä sienet leipien päälle, sitten puserretut valkosipulinkynnet ja juusto ohuina viipaleina.
  3. Sekoita munat ja maito. Mausta seos ja kaada se vuokaan.
  4. Anna paistoksen seistä ja nesteen imeytyä ainakin pari tuntia, mieluummin enemmän.
  5. Paista uunissa 200°C:ssa  puolisen tuntia tai kunnes paistos on noussut ja kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 431 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 20.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.4 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 753.5 mg
  • Kalsium 545.4 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 3 mg
Jaa sivu