Valmistusohje

taikina
100 g ( 2 dl) juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl piimää
täyte
n. 1 dl kuivattuja mustatorvisieniä tai muita kuivattuja sieniä
n 1 dl juustoraastetta
pinnalle
1 kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste keskenään.
  3. Mittaa öljy ja piimä jauhojen päälle ja sekoita taikinaksi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile osat palloiksi.
  5. Kauli taikinoista jauhoitetulla alustalla noin ½ cm paksuisia ympyröitä.
  6. Leikkaa ympyrät kahdeksaan osaan.
  7. Lisää täytettä taikinan leveimpään päähän ja rullaa sen jälkeen sarviksi.
  8. Nosta sarvet uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele siemenillä tai juustoraasteella.
  9. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes sarvet saavat kauniin sävyn.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 119 kcal/annos
  • Rasva 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 220.5 mg
  • Kalsium 195.4 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Tutustu sieniin Marttakoulussa

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*