Valmistusohje

2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
2–3 rkl öljyä
1 l kasvislientä
4–5 perunaa
200-300 g keitettyjä rouskuja tai pakastettuja muita sieniä TAI pari kolme kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1/2-1 dl tomaattipyreetä
mustapippuria, suolaa
timjamia, kirveliä
1 maustekurkku
hienonnettua persiljaa

    1. Kuori ja suikaloi juurekset ja sipulit ja kiehauta ne öljyssä.
    2. Lisää kasvisliemi ja kuoritut, suikaloidut perunat. Jos käytät kuivattuja sieniä, lisää ne tässä vaiheessa keittoon.
    3. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset melkein kypsiä.
    4. Jos käytät pakastettuja sieniä, lisää ne keittoon. Kuumenna.
    5. Lisää keittoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua hetki.
    6. Ennen tarjoilua lisää joukkoon suikaloitu maustekurkku ja persiljaa.

Testattu Marttakeittiössä

Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä sekä hyvää leipää.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 220 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.6 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Kuitu, kokonais- 5.5 g
  • Natrium 1570.2 mg
  • Kalsium 65.7 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 32 mg