Valmistusohje

2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
2–3 rkl öljyä
1 l kasvislientä
4–5 perunaa
200-300 g keitettyjä rouskuja tai pakastettuja muita sieniä TAI pari kolme kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1/2-1 dl tomaattipyreetä
mustapippuria
timjamia, kirveliä
1 maustekurkku
hienonnettua persiljaa

  1. Kuori ja suikaloi juurekset ja sipulit ja kiehauta ne öljyssä.
  2. Lisää kasvisliemi ja kuoritut, suikaloidut perunat. Jos käytät kuivattuja sieniä, lisää ne tässä vaiheessa keittoon.
  3. Keitä 20–30 minuuttia.
  4. Jos käytät pakastettuja sieniä, lisää ne keittoon. Kuumenna.
  5. Lisää keittoon tomaattipyree ja mausteet.
  6. Ennen tarjoilua lisää joukkoon suikaloitu maustekurkku ja persiljaa.

Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä sekä hyvää leipää.

Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 60 g
    Palsternakka
  • 150 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 10 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 315 g
    Peruna, kuorittu
  • 3/4 dl
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Timjami
  • 1 keskikokoinen annos (80.0 g)
    Maustekurkku, sokerisuolattu
  • 2 rkl
    Persilja
  • 200 g
    Kangasrousku

Reseptin ravintosisältö

Energia 220 kcal/annos
  • C-vitamiini 32 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 65.7 mg
  • Natrium 1570.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.5 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.6 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 10.9 g
Jaa sivu