Sienisuola
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Sienisuola-2017-1.jpg
-
Avainsanat:
- Sieniruoat
- Säilöntä
Valmistusohje
kuivattuja sieniä
karkeaa merisuolaa
(kuivattuja yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia)
(kuivattua sipulia)
(pippuria)
- Hienonna sienet morttelissa tai esimerksiksi monitoimikoneessa. Sieniksi sopivat esimerkiksi kuivatut (herkku)tatit, haperot, suppilo- ja kosteikkovahverot, mustatorvisienet ja sikurirouskut.
- Sekoita sienet suolan joukkoon. Sienien ja suolan määrän voi päättää jokainen itse. Eri sienet ovat maultaan ja voimakkuudeltaan erilaisia.
- Sienisuolan voi maustaa kuivatuilla yrteillä, kuivatulla sipulilla ja pippurilla.
- Säilytä suola kannellisessa purkissa kuivassa paikassa.Merisuolan tilalla voit käyttää esimerksiksi ruususuolaa. Sienisuola sopii liha-, kala- ja kasviesruokien mausteeksi.
Kauniiseen purkkiin laitettu sienisuola on myös oiva tuliainen ja pikkulahja.