Valmistusohje

kuivattuja sieniä, esim. tatteja, haperoita, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai sikurirouskuja
karkeaa tai hienoa merisuolaa
(kuivattuja yrttejä, esim. rosmariinia tai timjamia)
(kuivattua sipulia)
(pippuria)

1.Hienonna sienet morttelissa tai esimerkiksi monitoimikoneessa.
2.Sekoita sienet suolan joukkoon. Sienien ja suolan määrän voi päättää jokainen itse. Eri sienet ovat maultaan ja voimakkuudeltaan erilaisia.
3.Sienisuolan voi maustaa kuivatuilla yrteillä, kuivatulla sipulilla ja pippurilla.
4.Säilytä suola kannellisessa purkissa kuivassa paikassa. Merisuolan tilalla voit käyttää esim. ruususuolaa.

Sienisuola sopii liha-, kala- ja kasvisruokien mausteeksi. Kauniiseen purkkiin laitettu sienisuola on myös oiva tuliainen ja pikkulahja.

Testattu Marttakeittiössä

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*