Valmistusohje

Sienisuola

kuivattuja sieniä
karkeaa merisuolaa
(kuivattuja yrttejä, esimerkiksi rosmariinia tai timjamia)
(kuivattua sipulia)
(pippuria)

  1. Hienonna sienet morttelissa tai esimerksiksi monitoimikoneessa. Sieniksi sopivat esimerkiksi kuivatut (herkku)tatit, haperot, suppilo- ja kosteikkovahverot, mustatorvisienet ja sikurirouskut.
  2. Sekoita sienet suolan joukkoon. Sienien ja suolan määrän voi päättää jokainen itse. Eri sienet ovat maultaan ja voimakkuudeltaan erilaisia.
  3. Sienisuolan voi maustaa kuivatuilla yrteillä, kuivatulla sipulilla ja pippurilla.
  4. Säilytä suola kannellisessa purkissa kuivassa paikassa.Merisuolan tilalla voit käyttää esimerksiksi ruususuolaa. Sienisuola sopii liha-, kala- ja kasviesruokien mausteeksi.
    Kauniiseen purkkiin laitettu sienisuola on myös oiva tuliainen ja pikkulahja.

 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu