Ainesosat

  • 3 dl
    Jauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 75 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Juusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
  • 1 keskikokoinen annos (150.0 g)
    Sieni tatti, hapero

Reseptin ravintosisältö

Energia 329 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 409.8 mg
  • Natrium 780.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Rasva 20 g

Valmistusohje

3 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g margariinia tai voita
2–2 ½ dl keitettyjä, hienonnettuja rouskuja
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon.
  2. Sekoita joukkoon sienet, maito ja juustoraaste.
  3. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita, taputtele jauhotetuin käsin litteiksi.
  4. Pistele haarukalla ja paista uunissa 250°C:ssa 10–15 minuuttia.
Jaa sivu