Sienivatruskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Vatruskat.png
Sienivatruskat
-
Avainsanat:
- Perinneherkut
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
n. 1 kg perunoita
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 tl suolaa
täyte:
2-3 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja sieniä
4 dl keitettyä riisiä
1/2 dl voisulaa
ripaus suolaa
- Leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada keitinvesi pois, soseuta perunat ja anna jäähtyä.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
- Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon vehnäjauhot, muna ja suola.
- Leivo taikina paksuksi tangoksi ja jaa se noin 15 palaan.
- Painele palat jauhotetulla kädellä litteiksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 10 cm). Pane täytettä keskelle ja ummista piirakat sormin puolikuun muotoisiksi.
- Laita ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 250°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Voitele kypsät piirakat heti uunista otettua voisulalla.
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 152 kcal/annos
- Rasva 3.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 189.5 mg
- Kalsium 9.7 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
45 gVoi
-
4 dlRiisi, keitetty, suolaton
-
100 gSieni tatti, hapero
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1000 gPeruna, kuorittu