Valmistusohje

n. 1 kg perunoita
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 tl suolaa

täyte:
2-3 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja sieniä
4 dl keitettyä riisiä
1/2 dl voisulaa
ripaus suolaa

  1. Leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kaada keitinvesi pois, soseuta perunat ja anna jäähtyä.
  3. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
  4. Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon vehnäjauhot, muna ja suola.
  5. Leivo taikina paksuksi tangoksi ja jaa se noin 15 palaan.
  6. Painele palat jauhotetulla kädellä litteiksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 10 cm). Pane täytettä keskelle ja ummista piirakat sormin puolikuun muotoisiksi.
  7. Laita ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 250°C:ssa noin 15 minuuttia.
  8. Voitele kypsät piirakat heti uunista otettua voisulalla.

Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 100 g
    Sieni tatti, hapero
  • 4 dl
    Riisi, keitetty, suolaton
  • 45 g
    Voi
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 152 kcal/annos
  • C-vitamiini 7 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 9.7 mg
  • Natrium 189.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 3.2 g
Jaa sivu