Valmistusohje

1/2 l pilkottuja mietoja sieniä (esim. herkkusieniä)
1 rkl öljyä tai voita
ripaus suolaa ja pippuria
3 munaa
1/2 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

  1. Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää pannulle öljy ja kypsennä vielä hetki.
  2. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito, hieman jäähtyneet sienet ja rasva. Anna taikinan turvota hetki.
  4. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita.

Yrttikastike
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ dl tillisilppua
0,5-1dl ruohosipuli- tai sipulisilppua
ripaus suolaa ja mustapippuria

    1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
    2. Anna kastikkeen maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

Vinkki! Jos syksyn sienisato jaa pieneksi, voit kokeilla tehdä täytteen savutofusta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 625 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 36 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.6 g
  • Proteiini 18.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 61.4 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 1434.7 mg
  • Kalsium 394.1 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 6.3 mg