Sienivohvelit ja yrttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_0052.jpg
Sienivohvelit ja yrttikastike
Valmistusohje
1/2 l pilkottuja mietoja sieniä (esim. herkkusieniä)
1 rkl öljyä tai voita
ripaus suolaa ja pippuria
3 munaa
1/2 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
- Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää pannulle öljy ja kypsennä vielä hetki.
- Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito, hieman jäähtyneet sienet ja rasva. Anna taikinan turvota hetki.
- Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita.
Yrttikastike
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ dl tillisilppua
0,5-1dl ruohosipuli- tai sipulisilppua
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Anna kastikkeen maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
Vinkki! Jos syksyn sienisato jaa pieneksi, voit kokeilla tehdä täytteen savutofusta.
0.75 kg CO2 ekv
- Energia 625 kcal/annos
- Rasva 36 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.6 g
- Proteiini 18.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61.4 g
- Sokerit 8.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 1434.7 mg
- Kalsium 394.1 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 6.3 mg
Pääraaka-aineet
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklRuohosipuli
-
3 rklTilli, tuore
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
200 gKermaviili, rasvaa 10-12%
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
260 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
200 gHerkkusieni