Ainesosat

  • 200 g
    Herkkusieni
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 10-12%
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 3 rkl
    Ruohosipuli
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug

Reseptin ravintosisältö

Energia 568 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.8 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 393.6 mg
  • Natrium 1434.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.3 g
  • Proteiini 17.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.6 g
  • Rasva 35.8 g

Valmistusohje

1/2 l pilkottuja mietoja sieniä (esim. herkkusieniä)
1 rkl öljyä tai voita
ripaus suolaa ja pippuria
3 munaa
1/2 l maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

  1. Pane pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää pannulle öljy ja kypsennä vielä hetki.
  2. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito, hieman jäähtyneet sienet ja rasva. Anna taikinan turvota hetki.
  4. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita.

    Tarjoa yrttikastikkeen kanssa.

Yrttikastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 sipuli hienonnettuna
½ dl tillisilppua
3 rkl ruohosipulisilppua
ripaus suolaa

  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Anna kastikkeen maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
  3. Tarjoa sienivohveleiden kanssa.

Yrttikastikkeeseen sopivat mainiosti myös muut yrtit, kuten basilika ja persilja.

Jaa sivu