Siikaceviche
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/siikaceviche_h-e1669037789202.jpg
		
		Siikaceviche
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Joulu
 - Kala
 - Kananmunaton
 - Maidoton
 - Välipalat
 
Valmistusohje
1 siikafilee
2 pientä punasipulia
2 limeä
1 sitruuna
2 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
0,5 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
muovikelmua
reunallinen lautanen
- Kuori punasipulit, puolita ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
 - Purista limeistä ja sitruunasta mehut.
 - Murskaa pippurit esimerkiksi morttelissa.
 - Sekoita sitruuna- ja limemehu, pippurit ja rypsiöljy keskenään.
 - Paloittele kala. Levitä muovikelmua isolle lautaselle ja laita kalapalat päälle. Valitse lautanen, jossa on hieman reunoja, jotta neste ei valu pois lautaselta.
 - Kaada mehu-pippuri-öljyseos kalapaloille.
 - Lisää sipuliviipaleet kalojen päälle.
 - Sulje kelmu tiukasti ja lisää tarvittaessa toinen kerros kelmua.
 - Nosta kalapaketti lautasen päällä jääkaappiin. Annan maustua seuraavaan päivään. Tarkista, että kalaviipaleet ovat marinoituneet kauttaaltaan.
 - Tarjoa siika esimerkiksi joulupöydän alkuruokana.
 
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.4							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 163 kcal
 - Rasva 12.7 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
 - Proteiini 7.1 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
 - Sokerit 1.7 g
 - Kuitu, kokonais- 1.2 g
 - Natrium 19.7 mg
 - Kalsium 34.3 mg
 - Rauta 0.4 mg
 - C-vitamiini 14.6 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								45 gRypsiöljy
 - 
								4 tlValkopippuri
 - 
								50 gSitruunamehu
 - 
								2 kplLimetit
 - 
								100 gPunasipulia
 - 
								150 gSiika