Siikaceviche
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/siikaceviche_h-e1669037789202.jpg
Siikaceviche
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
1 siikafilee
2 pientä punasipulia
2 limeä
1 sitruuna
2 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
0,5 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
muovikelmua
reunallinen lautanen
- Kuori punasipulit, puolita ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Purista limeistä ja sitruunasta mehut.
- Murskaa pippurit esimerkiksi morttelissa.
- Sekoita sitruuna- ja limemehu, pippurit ja rypsiöljy keskenään.
- Paloittele kala. Levitä muovikelmua isolle lautaselle ja laita kalapalat päälle. Valitse lautanen, jossa on hieman reunoja, jotta neste ei valu pois lautaselta.
- Kaada mehu-pippuri-öljyseos kalapaloille.
- Lisää sipuliviipaleet kalojen päälle.
- Sulje kelmu tiukasti ja lisää tarvittaessa toinen kerros kelmua.
- Nosta kalapaketti lautasen päällä jääkaappiin. Annan maustua seuraavaan päivään. Tarkista, että kalaviipaleet ovat marinoituneet kauttaaltaan.
- Tarjoa siika esimerkiksi joulupöydän alkuruokana.
Testattu Marttakeittiössä
0.4 kg CO2 ekv
- Energia 163 kcal/annos
- Rasva 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 19.7 mg
- Kalsium 34.3 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 14.6 mg
Pääraaka-aineet
-
45 gRypsiöljy
-
4 tlValkopippuri
-
50 gSitruunamehu
-
2 kplLimetit
-
100 gPunasipulia
-
150 gSiika