Siikaceviche

G
4 annosta

Valmistusohje

1 siikafilee
2 pientä punasipulia
2 limeä
1 sitruuna
2 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
0,5 dl rypsiöljyä

Lisäksi:
muovikelmua
reunallinen lautanen

  1. Kuori punasipulit, puolita ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Purista limeistä ja sitruunasta mehut.
  3. Murskaa pippurit esimerkiksi morttelissa.
  4. Sekoita sitruuna- ja limemehu, pippurit ja rypsiöljy keskenään.
  5. Paloittele kala. Levitä muovikelmua isolle lautaselle ja laita kalapalat päälle. Valitse lautanen, jossa on hieman reunoja, jotta neste ei valu pois lautaselta.
  6. Kaada mehu-pippuri-öljyseos kalapaloille.
  7. Lisää sipuliviipaleet kalojen päälle.
  8. Sulje kelmu tiukasti ja lisää tarvittaessa toinen kerros kelmua.
  9. Nosta kalapaketti lautasen päällä jääkaappiin. Annan maustua seuraavaan päivään. Tarkista, että kalaviipaleet ovat marinoituneet kauttaaltaan.
  10. Tarjoa siika esimerkiksi joulupöydän alkuruokana.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv
  • Energia 163 kcal/annos
  • Rasva 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 19.7 mg
  • Kalsium 34.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 14.6 mg