Siikapiirakka
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/siikapiirakka.jpg
		
		Siikapiirakka
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Kala
- Suolainen leivonta
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Pohja:
2 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1 dl vettä
1 dl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl kypsää puuroriisiä
4 keitettyä kananmunaa
1 tl sitruunapippuria
500 g siikafileetä
tilliä
muutama nokare margariinia tai voita
- Sekoita kaurahiutaleet piimään. Anna niiden turvota peitetyssä astiassa yön yli.
- Liuota hiiva veteen ja yhdistä liuos taikinapohjaan. Lisää suola ja öljy. Alusta vehnäjauhoilla käsistä irtoava notkea taikina. Nostata taikinaa noin puoli tuntia.
- Kauli runsas puolet taikinasta pohjaksi. Pane taikinalevy leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Levitä riisi taikinalle. Ripottele hienonnetut kananmunat riisin päälle ja asettele siikafileet vierekkäin, mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Laita muutama rasvanokare kalojen päälle.
- Kauli lopputaikina kanneksi.
- Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.
- Paista 200°C:ssa noin 20-30 minuuttia.
- Siian sijasta voi käyttää vaikka ahven – tai kuhafileitä. Piirakkataikina on maukas, mehevä ja helppo käsitellä. Sitä voi käyttää muidenkin piirakoiden kuoritaikinana.
Hiilijalanjälki / annos
							0.28							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 181 kcal
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 199.2 mg
- Kalsium 38.9 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
- 
								500 gSiika
- 
								25 gVoi
- 
								2 rklTilli, tuore
- 
								1 tlMustapippuri
- 
								4 kplKananmuna, keitetty
- 
								3 dlRiisi, keitetty, suolaa
- 
								5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
- 
								1 dlRypsiöljy
- 
								1 dlVesi, vesijohtovesi
- 
								25 gHiiva
- 
								1 tlSuola, pöytäsuola
- 
								2 dlKaurahiutale
- 
								2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa