Siikapiirakka

20 annosta

Valmistusohje

Pohja:
2 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
25 g hiivaa
1 dl vettä
1 dl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 dl kypsää puuroriisiä
4 keitettyä kananmunaa
1 tl sitruunapippuria
500 g siikafileetä
tilliä
muutama nokare margariinia tai voita

  1. Sekoita kaurahiutaleet piimään. Anna niiden turvota peitetyssä astiassa yön yli.
  2. Liuota hiiva veteen ja yhdistä liuos taikinapohjaan. Lisää suola ja öljy. Alusta vehnäjauhoilla käsistä irtoava notkea taikina. Nostata taikinaa noin puoli tuntia.
  3. Kauli runsas puolet taikinasta pohjaksi. Pane taikinalevy leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  4. Levitä riisi taikinalle. Ripottele hienonnetut kananmunat riisin päälle ja asettele siikafileet vierekkäin, mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Laita muutama rasvanokare kalojen päälle.
  5. Kauli lopputaikina kanneksi.
  6. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.
  7. Paista 200°C:ssa noin 20-30 minuuttia.
  • Siian sijasta voi käyttää vaikka ahven – tai kuhafileitä. Piirakkataikina on maukas, mehevä ja helppo käsitellä. Sitä voi käyttää muidenkin piirakoiden kuoritaikinana.
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
  • Energia 181 kcal/annos
  • Rasva 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 199.2 mg
  • Kalsium 38.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg