Ainesosat

  • 0.75 dl
    Siirappi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 125 g
    Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tl
    Kardemumma
  • 3 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 610 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 42.5 mg
  • Natrium 489.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 40.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 90.4 g
  • Proteiini 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
  • Rasva 25.8 g

Valmistusohje

¾ dl siirappia
1 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju 80 %)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 rkl vettä tai vahvaa kahvia
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen vesi.
  2. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.
  4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
  5. Paista 200°C:ssa vaalean ruskeiksi.
Jaa sivu