Valmistusohje

¾ dl siirappia
1 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju 80 %)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 rkl vettä tai vahvaa kahvia
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen vesi.
  2. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
  3. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.
  4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja.
  5. Paista 200°C:ssa vaaleanruskeiksi.

Reseptin ravintosisältö

Energia 61 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 4.2 mg
  • Natrium 48.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 2.6 g
Jaa sivu