Siivouspäivän vuokaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/siivouspaivanvuokaleipa.jpg
Siivouspäivän vuokaleipä
Tee inventaario keittiön kuiva-ainekaappeihin ja leivo jämäpusseista herkullista leipää. Siistit ruokakaapit pitävät kutsumattomat ötökkävieraat poissa ja luonto kiittää, kun ruokaa ei tarvitse heittää pois.
-
Avainsanat:
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
5 dl vettä
1–1,5 tl suolaa
1–2 rkl siirappia
1 dl leseitä tai hiutaleita
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
1 dl jauhoja, esim. sämpylä-, ohra tai ruisjauhoja
7–8 dl vehnäjauhoja
- Mittaa noin 40-asteinen vesi kulhoon ja lisää suola, siirappi, leseet tai hiutaleet ja 1 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
- Anna löysän taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kaada taikina voideltuun, pitkänomaiseen vuokaan (noin 1,5 litraa). Kohota vielä liinan alla noin 30 minuuttia.
- Pistele kohonnut leipä haarukalla tai cocktailtikulla. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.Vinkki: Voit käyttää kuivahiivan tilalla puoli pakettia (25 g) tuorehiivaa. Nesteen lämpötila pitää olla tuolloin alhaisempi kuin kuivahiivaa käytettäessä, noin 37 asteista eli kädenlämpöistä.
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus