Sikarni, jogurttijälkiruoka

Nepalilainen helppo jälkiruoka. Tarjoa sikarni itsellesi mieluisten hedelmien kanssa!

G
4 annosta

Valmistusohje

5 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
tuoreita hedelmiä

  1. Sekoita jogurtti, sokeri ja kardemumma keskenään. Annostele kulhoihin.
  2. Rouhi pistaasipähkinät ja ripottele jogurtin päälle.
  3. Voit tarjota sikarnin tuoreiden hedelmien, kuten banaanin, mangon tai granaattiomenan siementen, kanssa.

Vinkki! Erityisen täyteläisen ja paksun koostumuksen saat, kun valutat jogurttia perinteisellä tavalla juustoliinassa yön yli. Kääri jogurtti juustoliinaan ja laita siivilään alustan päälle jääkaappiin. Vatkaa jogurtti valuttamisen jälkeen ja lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen maitoa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.69 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 290 kcal/annos
  • Rasva 19.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.3 g
  • Proteiini 8.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20.4 g
  • Sokerit 18.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 106.3 mg
  • Kalsium 188.4 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 16.7 mg