-
Avainsanat:
- Kalaruoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
noin ½ kg silakoita (tai 300 g silakkafileitä)
1 l kuorittuja, viipaloituja perunoita
1-2 sipulia
150 – 200 g siansivua viipaleina
1 ½ tl suolaa
½ tl maustepippuria (tai valkopippuria)
munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1. Perkaa ja huuhdo silakat. Poista niistä pää, selkäruoto, pyrstö ja selkäevä. Leikkaa fileet paloiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Leikkaa suurin osa siansivusta pieniksi kuutioiksi. Ruskista kuutioita hetki pannulla, lisää sitten joukkoon sipulisilppu ja anna ruskistua hiukan.
4. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-siansivuseosta, ripottele väliin mausteita. Pane päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput sianlihaviipaleet.
5. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan.
6. Kypsennä 175°C:ssa noin 1 ½ tuntia, pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa.
–
Tarjoa etikkapunajuurien ja tuoreen salaatin kera.
Reseptin ravintosisältö
- C-vitamiini 14.9 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 169.1 mg
- Natrium 880.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 5.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 19.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Rasva 16.6 g
Ainesosat
-
300 gSilakkafilee
-
750 gPeruna, kuorittu
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlValkopippuri
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
1 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
175 gSiankylki