Valmistusohje

noin ½ kg silakoita (tai 300 g silakkafileitä)
1 l kuorittuja, viipaloituja perunoita
1-2 sipulia
150 – 200 g siansivua viipaleina
1 ½ tl suolaa
½ tl maustepippuria (tai valkopippuria)

munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa

1. Perkaa ja huuhdo silakat. Poista niistä pää, selkäruoto, pyrstö ja selkäevä. Leikkaa fileet paloiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Leikkaa suurin osa siansivusta pieniksi kuutioiksi. Ruskista kuutioita hetki pannulla, lisää sitten joukkoon sipulisilppu ja anna ruskistua hiukan.
4. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-siansivuseosta, ripottele väliin mausteita. Pane päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput sianlihaviipaleet.
5. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan.
6. Kypsennä 175°C:ssa noin 1 ½ tuntia, pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa.

Tarjoa etikkapunajuurien ja tuoreen salaatin kera.

Ainesosat

  • 300 g
    Silakkafilee
  • 750 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 0.5 tl
    Valkopippuri
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 0.5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 175 g
    Siankylki
  • 1.5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 504 kcal/annos
  • Rasva 25 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
  • Proteiini 29.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.8 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 1320.7 mg
  • Kalsium 253.6 mg
  • Rauta 3 mg
  • C-vitamiini 22.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu