Valmistusohje

6 kpl jauhoista perunaa
½ rkl margariinia
½ rkl öljyä
½ tl yrttisuolaa
(1 tl valkosipulijauhetta)
400-500 g silakkafileitä
2 rkl sitruunanmehua
n. 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua tilliä

Lisäksi 
ruispalaleipiä
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
majoneesia 

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa halki.
  2. Voitele uunipelti voilla sekä öljyllä ja ripottele sille yrttisuola ja valkosipulijauhetta.
  3. Aseta perunat leikkauspinta alaspäin pellille. Jätä tilaa silakkapihveille.
  4. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.

Valmistele sillä välin silakkapihvit.

  1. Aseta leikkuulaudan päälle puolikas leivinpaperi ja puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Purista päälle sitruunanmehu, ripottele päälle suolaa, jauha mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua tilliä.
  2. Aseta loput fileet nahkapuoli ylöspäin maustettujen päälle ja ripottele vielä hiukan suolaa päälle.
  3. Siirrä silakkapihvit uunipellille perunoiden joukkoon, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.  

Kokoa hampurilaiset ruispalaleivän sisään kahdesta-kolmesta silakkapihvistä sekä kasviksista ja majoneesista. Tarjoa paattiperunoiden kanssa.  

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 413 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 17.6 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 140.8 mg
  • Natrium 958.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
  • Proteiini 24.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 19.8 g