Silakkapihviburgerit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_silakkapihviburgerit_uunipaatit_vaaka_H.jpg
Valmistusohje
6 kpl jauhoista perunaa
0,5 rkl margariinia
0,5 rkl öljyä
0,5 tl yrttisuolaa
(1 tl valkosipulijauhetta)
400 – 500 g silakkafileitä
2 rkl sitruunanmehua
n. 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua tilliä
Lisäksi
ruispalaleipiä
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
majoneesia
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa halki.
- Voitele uunipelti voilla sekä öljyllä ja ripottele yrttisuola ja valkosipulijauhe
- Aseta perunat leikkauspinta alaspäin pellille. Jätä tilaa silakkapihveille.
- Paista 225 asteessa 30 minuuttia.
Valmistele sillä välin silakkapihvit.
- Aseta leikkuulaudan päälle puolikas leivinpaperi ja puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Purista päälle sitruunanmehu, ripottele päälle suolaa, jauha mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua tilliä.
- Aseta loput fileet nahkapuoli ylöspäin maustettujenpäälle ja ripottele vielä hiukan suolaa päälle.
- Siirrä silakkapihvit uunipellille perunoiden joukkoon, laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia.
Kokoa hampurilaiset ruispalaleivän sisään kahdesta silakkapihvistä sekä kasviksista ja majoneesista. Tarjoa paattiperunoiden kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 17.6 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 140.8 mg
- Natrium 958.2 mg
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Sokerit 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.9 g
- Proteiini 24.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 19.8 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
6 kplPeruna, punnittu kuorineen
-
0.5 rklVoi
-
0.5 rklRypsiöljy
-
0.5 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
500 gSilakkafilee
-
10 gSitruunamehu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
8 viipaleRuisleipä
-
4 lehtiä ulompiSalaatti, vihreä
-
2 kplTomaatti
-
4 viipalePunasipulia
-
2 rklMajoneesi, kananmunaton