Silakkarieskat

Raikkaat rieskat silakasta! Voit käyttää silakan tilalla myös muikkuja.

4 annosta

Valmistusohje

350 g silakkafileitä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
1 punasipuli
100 g punakaalia
1 pussi pieniä ohrarieskoja (260 g)
1,5 dl piparjuurimajoneesia

Paistamiseen:
öljyä

Koristeeksi:
tillinoksia

  1. Pyyhi silakkafileet kuiviksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista fileet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Kuori ja halkaise punasipuli, leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kylmään veteen, jolloin sipulin maku pehmenee.
  3. Suikaloi punakaali veitsellä tai mandoliinilla ja hauduta hetki öljyssä
    pannulla tai mikroaaltouunissa.
  4. Lämmitä rieskat nopeasti pannulla ja levitä niille majoneesi. Jaa kaalisuikaleet sekä silakkafileet rieskoille. Viimeistele annokset punasipulilla ja tillillä. Tarjoa heti.

Piparjuurimajoneesi
1 rkl huoneenlämpöistä Dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
2–4 tl piparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna

  1. Mittaa sauvasekoittimen korkeaan kulhoon sinappi ja etikka. Lisää suola ja mustapippuri.
  2. Riko kananmuna kulhoon ja nosta sauvasekoitin kananmunan päälle.
  3. Valuta kulhoon kaikki öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta sitä pikkuhiljaa ylöspäin koneen koko ajan käydessä. Tällöin kananmuna ja öljy emulgoituvat muodostaen majoneesin.
  4. Mausta majoneesi piparjuurella.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.87 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 337 kcal/annos
  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 18.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 35.2 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 1109.9 mg
  • Kalsium 318.2 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 22.8 mg