Silakkarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/3_silakkarieskat_piparjuurimajoneesi_H.jpg
Silakkarieskat
Raikkaat rieskat silakasta! Voit käyttää silakan tilalla myös muikkuja.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Itsenäisyyspäivä
- Kala
- Maidoton
Valmistusohje
350 g silakkafileitä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
1 punasipuli
100 g punakaalia
1 pussi pieniä ohrarieskoja (260 g)
1,5 dl piparjuurimajoneesia
Paistamiseen:
öljyä
Koristeeksi:
tillinoksia
- Pyyhi silakkafileet kuiviksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista fileet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Kuori ja halkaise punasipuli, leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kylmään veteen, jolloin sipulin maku pehmenee.
- Suikaloi punakaali veitsellä tai mandoliinilla ja hauduta hetki öljyssä
pannulla tai mikroaaltouunissa. - Lämmitä rieskat nopeasti pannulla ja levitä niille majoneesi. Jaa kaalisuikaleet sekä silakkafileet rieskoille. Viimeistele annokset punasipulilla ja tillillä. Tarjoa heti.
Piparjuurimajoneesi
1 rkl huoneenlämpöistä Dijon-sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
2–4 tl piparjuuritahnaa tai piparjuurta raastettuna
- Mittaa sauvasekoittimen korkeaan kulhoon sinappi ja etikka. Lisää suola ja mustapippuri.
- Riko kananmuna kulhoon ja nosta sauvasekoitin kananmunan päälle.
- Valuta kulhoon kaikki öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta sitä pikkuhiljaa ylöspäin koneen koko ajan käydessä. Tällöin kananmuna ja öljy emulgoituvat muodostaen majoneesin.
- Mausta majoneesi piparjuurella.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.87 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 337 kcal/annos
- Rasva 13.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 18.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 35.2 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 1109.9 mg
- Kalsium 318.2 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 22.8 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
2 rklTilli, tuore
-
1 rklRypsiöljy
-
2 tlPiparjuuri
-
260 gSekaleipä, ohrarieska, teollinen
-
2 rklTilli, tuore
-
0.63 cupMajoneesi, rasvaton
-
350 gSilakka, tuore, itämeri
-
100 gPunakaali
-
1 kplSipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola