Silakkasipsit ja valkosipulidippi
Rapeaksi paistetuissa silakkasipseissä yhdistyvät Pohjois-Afrikan ja kotoisan yrttipuutarhan maut. Valkosipulilla ja basilikalla maustettu dippi viimeistelee annoksen. Sipsit maistuvat illanistujaisissa tai leffaillan naposteluherkkuna ja herättävät varmasti keskustelua.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
300 g silakkafileitä
2–3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2–3 rkl yrttimausteseosta tai yrttisekoitusta
1 tl suolaa
Dippi
1 prk (200 g) kaurafraîchea
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 ruukkua basilikaa hienonnettuna
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
- Pyyhi silakkafileet tarvittaessa kuiviksi. Leikkaa fileet kahteen osaan joko pitkittäin tai poikittain. Sekoita mausteet keskenään. Pyörittele kalapalat mausteseoksessa ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
- Paista silakkasipsejä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, palojen koosta riippuen.
- Sekoita dipin aineet keskenään ja nosta jääkaappiin tekeytymään sipsien valmistumisen ajaksi.
Vinkki: 45 minuutin kypsentämisen jälkeen sipsien reunat ovat rapeita, mutta sisus on vielä hiukan pehmeää. Jos haluat kauttaaltaan rapeat sipsit, pidennä paistoaikaa. Rapeat silakkasipsit kannattaa syödä heti, sillä jääkaappisäilytyksessä ne menettävät rapeutensa.
Vinkki: Tarkista, sisältävätkö käyttämäsi mausteseokset suolaa ja jätä lisätty suola tarvittaessa pois.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 15.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 14.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.4 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 996.3 mg
- Kalsium 139.6 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 4.1 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlMustapippuri
-
1 pieni annos (40.0 g)Basilika, tuore
-
5 gValkosipuli
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
1.25 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklOregano, kuivattu
-
3 rklMausteet, chilijauhetta
-
300 gSilakkafilee