Silakkatyynyt
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/silakkatyynyt.jpg
Silakkatyynyt
-
Avainsanat:
- Kala
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
kuoritaikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
täyte:
noin 3 dl keitettyä riisiä
200-300 g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
sinihome- tai tuorejuustoa, esim. valkosipuli- tai yrttijuustoa
tilliä
voiteluun: voita sulatettuna ja vettä
- Mittaa kuoritaikinan aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, millin parin paksuiseksi, reilusti silakan levyiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 8 sentin levyisiksi paloiksi.
- Ripottele jokaisen palan “ei ihan keskelle” riisiraita ja nosta suolalla ja pippurilla maustetut, juustonokareilla ja tillisilpulla täytetyt silakkafileet päälle.
- Muotoile piiraat tyynyä muistuttaviksi, ummista reunat haarukalla painellen.
- Paista piirakoita uunissa 250°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Voitele kypsät, kuumat piirakat voi-vesiseoksella.
- Peitä voipaperilla ja liinalla ja tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
1.02 kg CO2 ekv
- Energia 558 kcal/annos
- Rasva 24.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
- Proteiini 19 g
- Hiilihydraatti erotuksena 70.1 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 1339.1 mg
- Kalsium 106.6 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
50 gVoi
-
3 rklTilli, tuore
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gSilakkafilee
-
3 dlRiisi, keitetty, suolaa
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlVesi, vesijohtovesi