Valmistusohje

kuoritaikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte:
noin 3 dl keitettyä riisiä
200-300 g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
sinihome- tai tuorejuustoa, esim. valkosipuli- tai yrttijuustoa
tilliä

voiteluun: voita sulatettuna ja vettä

  1. Mittaa kuoritaikinan aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, millin parin paksuiseksi, reilusti silakan levyiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 8 sentin levyisiksi paloiksi.
  2. Ripottele jokaisen palan ”ei ihan keskelle” riisiraita ja nosta suolalla ja pippurilla maustetut, juustonokareilla ja tillisilpulla täytetyt silakkafileet päälle.
  3. Muotoile piiraat tyynyä muistuttaviksi, ummista reunat haarukalla painellen.
  4. Paista piirakoita uunissa 250°C:ssa  noin 15 minuuttia.
  5. Voitele kypsät, kuumat piirakat voi-vesiseoksella.
  6. Peitä voipaperilla ja liinalla ja tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

 

Ainesosat

  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 dl
    Riisi, keitetty, suolaa
  • 250 g
    Silakkafilee
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 50 g
    Voi
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 558 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 106.6 mg
  • Natrium 1339.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 70.1 g
  • Proteiini 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
  • Rasva 24.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu