Silkkinen suklaamousse
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/07/shutterstock_2293867767-rotated.jpg
Silkkinen suklaamousse
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Uusivuosi
- Vegaaninen
- Äitienpäivä
Valmistusohje
90 g tummaa suklaata
250 g pehmeää tofua
2 rkl vaaleaa siirappia
10 g tummaa suklaata rouhittuna tai raastettuna
ripaus suolaa
tarjoiluun:
tuoreita marjoja
- Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa.
- Soseuta tofu ja siirappi. Lisää joukkoon sula suklaa ja jatka soseuttamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
- Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa mousse annoskulhoihin ja siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tekeytymään.
- Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 193 kcal/annos
- Rasva 9.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.5 g
- Sokerit 19.4 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 123.1 mg
- Kalsium 42.8 mg
- Rauta 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gSuklaa tumma
-
250 gMORI-NU, Tofu, silken, firm
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
2 rklVaahterasiirappi