Silkkinen suklaamousse
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/07/shutterstock_2293867767-rotated.jpg
		
		Silkkinen suklaamousse
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Junnukokki
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Maidoton
 - Uusivuosi
 - Vegaaninen
 - Äitienpäivä
 
Valmistusohje
90 g tummaa suklaata
250 g pehmeää tofua
2 rkl vaaleaa siirappia
10 g tummaa suklaata rouhittuna tai raastettuna
ripaus suolaa
tarjoiluun:
tuoreita marjoja
- Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa.
 - Soseuta tofu ja siirappi. Lisää joukkoon sula suklaa ja jatka soseuttamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
 - Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.
 - Jaa mousse annoskulhoihin ja siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tekeytymään.
 - Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.
 
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.28							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 193 kcal
 - Rasva 9.4 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
 - Proteiini 5.3 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 21.5 g
 - Sokerit 19.4 g
 - Kuitu, kokonais- 2 g
 - Natrium 123.1 mg
 - Kalsium 42.8 mg
 - Rauta 1.5 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								100 gSuklaa tumma
 - 
								250 gMORI-NU, Tofu, silken, firm
 - 
								1 gSuola, pöytäsuola
 - 
								2 rklVaahterasiirappi