Valmistusohje

½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl vettä
2 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
1 rkl hunajaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 puristettu valkosipulinkynsi
½ tl suolaa tai yrttisuolaa

  1. Mittaa kastikeainekset kannelliseen astiaan.
  2. Lisää suolaa, jos salaatissa ei ole suolaisia aineksia tai soijaa.
  3. Sulje kansi hyvin.
  4. Ravista reippaasti ja kaada salaatin päälle

Ainesosat

  • 1/2 dl
    Oliiviöljy
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 rkl
    Viinietikka
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Hunaja

Reseptin ravintosisältö

Energia 118 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 2.2 mg
  • Natrium 291.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Rasva 11.2 g
Jaa sivu