Sinappikalaa purjopedillä
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sinappikalanetti.jpg
		
		Sinappikalaa purjopedillä
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
2 purjoa
tilkka öljyä
800 g -1 kg kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa
suolaa, valkopippuria
sinappia
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
n. 1 dl tillisilppua
- Leikkaa purjot renkaiksi. Hauduta niitä hetki öljyssä. Jos haluat, voit lisätä ripauksen sokeria purjorenkaiden joukkoon.
- Levitä purjorenkaat uunivuoalle. Levitä kalafileet purjopedin päälle.
- Ripottele niiden päälle valkopippuria ja suolaa. Levitä fileille reilusti sinappia pullasudilla ja kaada päälle osa ruokakermasta.
- Laita vuoka uuniin 225°C:seen.
- Levitä noin 15 minuutin kuluttua fileiden päälle lopusta ruokakermasta, juustoraasteesta ja tillisilpusta tehty tahna.
- Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia.
Hiilijalanjälki / annos
							1.43							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 301 kcal
- Rasva 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
- Proteiini 32.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
- Sokerit 3.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 658 mg
- Kalsium 259.8 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 17.9 mg
Pääraaka-aineet
- 
								80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
- 
								2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
- 
								900 gSiika
- 
								7 rklTilli, tuore
- 
								3 rklSinappi
- 
								1/4 tlValkopippuri
- 
								1 tlSuola, pöytäsuola
- 
								1 rklRypsiöljy
- 
								400 gPurjosipuli