Sinappikalaa purjopedillä

G
6 annosta

Valmistusohje

2 purjoa
tilkka öljyä
800 g -1 kg kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa
suolaa, valkopippuria
sinappia
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
n. 1 dl tillisilppua

  1. Leikkaa purjot renkaiksi. Hauduta niitä hetki öljyssä. Jos haluat, voit lisätä ripauksen sokeria purjorenkaiden joukkoon.
  2. Levitä purjorenkaat uunivuoalle. Levitä kalafileet purjopedin päälle.
  3. Ripottele niiden päälle valkopippuria ja suolaa. Levitä fileille reilusti sinappia pullasudilla ja kaada päälle osa ruokakermasta.
  4. Laita vuoka uuniin 225°C:seen.
  5. Levitä noin 15 minuutin kuluttua fileiden päälle lopusta ruokakermasta, juustoraasteesta ja tillisilpusta tehty tahna.
  6. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia.
Hiilijalanjälki
1.43 kg CO2 ekv
  • Energia 301 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Proteiini 32.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 658 mg
  • Kalsium 259.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 17.9 mg