Ainesosat

  • 400 g
    Purjosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Sinappi
  • 7 rkl
    Tilli, tuore
  • 900 g
    Siika
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 301 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.9 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 259.8 mg
  • Natrium 658 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
  • Proteiini 32.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Rasva 17 g

Valmistusohje

2 purjoa
tilkka öljyä
800 g -1 kg kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa
suolaa, valkopippuria
sinappia
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
n. 1 dl tillisilppua

  1. Leikkaa purjot renkaiksi. Hauduta niitä hetki öljyssä. Jos haluat, voit lisätä ripauksen sokeria purjorenkaiden joukkoon.
  2. Levitä purjorenkaat uunivuoalle. Levitä kalafileet purjopedin päälle.
  3. Ripottele niiden päälle valkopippuria ja suolaa. Levitä fileille reilusti sinappia pullasudilla ja kaada päälle osa ruokakermasta.
  4. Laita vuoka uuniin 225°C:seen.
  5. Levitä noin 15 minuutin kuluttua fileiden päälle lopusta ruokakermasta, juustoraasteesta ja tillisilpusta tehty tahna.
  6. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia.
Jaa sivu