Valmistusohje

2 purjoa
tilkka öljyä
800 g -1 kg kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa
suolaa, valkopippuria
sinappia
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
n. 1 dl tillisilppua

  1. Leikkaa purjot renkaiksi. Hauduta niitä hetki öljyssä. Jos haluat, voit lisätä ripauksen sokeria purjorenkaiden joukkoon.
  2. Levitä purjorenkaat uunivuoalle. Levitä kalafileet purjopedin päälle.
  3. Ripottele niiden päälle valkopippuria ja suolaa. Levitä fileille reilusti sinappia pullasudilla ja kaada päälle osa ruokakermasta.
  4. Laita vuoka uuniin 225°C:seen.
  5. Levitä noin 15 minuutin kuluttua fileiden päälle lopusta ruokakermasta, juustoraasteesta ja tillisilpusta tehty tahna.
  6. Paista vuokaa vielä noin 15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 301 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Proteiini 32.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 658 mg
  • Kalsium 259.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 17.9 mg
Jaa sivu