Valmistusohje

1 kukkakaali (n. 700 g)
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl sinapinsiemeniä
2 tl currya
1 rkl sinappia
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
150 g juustoraastetta
0,25 tl suolaa

  1. Huuhtele kukkakaali, irrota suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, voit käyttää ne ruokaan.  Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota siinä sipulia, kunnes se on pehmennyt. Lisää sinapinsiemenet ja curry. Sekoittele muutama minuutti ja lisää sitten sinappi ja kerma.
  3. Sekoita joukkoon juusto ja suola. Kuumenna koko ajan sekoittaen, 2–3 minuuttia, kunnes kastike on hieman paksuuntunut ja juusto sulanut.
  4. Kääntele joukkoon kukkakaalit ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja lisää tässä vaiheessa paloitellut kaalin suojalehdet, jos käytät ne.
  5. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä sitten grillivastukset päälle ja jatka kypsentämistä vielä 7–10 minuuttia.
  6. Anna paistoksen vetäytyä hetki. Tarjoa kukkakaalipaistos kala- ja broileriruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 281 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 108.8 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 458.4 mg
  • Natrium 481.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.5 g
  • Proteiini 14.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Rasva 20.4 g
Jaa sivu