Ainesosat

  • 550 g
    Silakkafilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 1/2 tl
    Sinappi
  • 2 1/2 rkl
    Jauho, korppujauho
  • 1/2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 tsp
    Salvia, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 132.7 mg
  • Natrium 744.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
  • Proteiini 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 14.4 g

Valmistusohje

500 – 600 g silakkafileitä
suolaa, sitruunapippuria
1 tl salviaa
1/2 dl kermaa
2-3 tl vaaleaa sinappia
2-3 rkl korppujauhoja

  1. Poista fileistä selkäevät, ripota suolaa ja sit­ruunapippuria sisäpuolelle ja taita kalan muotoon. Lado osittain päällekkäisiksi riveiksi voideltuun vuokaan.
  2. Sekoita sinappi kermaan, kerma paksunee. Ripota murskattu salvia kaloille ja sivele päältä kermaseoksella.
  3. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 20 minuuttia.
Jaa sivu