Valmistusohje

500 – 600 g silakkafileitä
suolaa, sitruunapippuria
1 tl salviaa
1/2 dl kermaa
2-3 tl vaaleaa sinappia
2-3 rkl korppujauhoja

  1. Poista fileistä selkäevät, ripota suolaa ja sit­ruunapippuria sisäpuolelle ja taita kalan muotoon. Lado osittain päällekkäisiksi riveiksi voideltuun vuokaan.
  2. Sekoita sinappi kermaan, kerma paksunee. Ripota murskattu salvia kaloille ja sivele päältä kermaseoksella.
  3. Ripottele päälle korppujauhoja.
  4. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 20 minuuttia.

Ainesosat

  • 550 g
    Silakkafilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 1/2 tl
    Sinappi
  • 2 1/2 rkl
    Jauho, korppujauho
  • 1/2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 tsp
    Salvia, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 132.7 mg
  • Natrium 744.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
  • Proteiini 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 14.4 g
Jaa sivu