Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä

Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1 dl sinappia
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 1/2 dl öljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 dl tillisilppua

  1. Liota silakkafileitä etikkavedessä noin 6 tuntia.
  2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
  4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 567 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 47.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 1566 mg
  • Kalsium 146.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg
Jaa sivu