Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä

Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa

Kastike:
1 dl sinappia
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 1/2 dl öljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 dl tillisilppua

  1. Liota silakkafileitä etikkavedessä noin 6 tuntia.
  2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
  4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.

Ainesosat

  • 550 g
    Silakkafilee
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Sinappi
  • 2 1/2 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Valkopippuri
  • 1 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 3 rkl
    Väkiviinaetikka
  • 1 rkl
    Väkiviinaetikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 567 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 146.3 mg
  • Natrium 1566 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Rasva 47.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu