Sinappisilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sinappisilakat.jpg
Sinappisilakat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä
Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
Kastike:
1 dl sinappia
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 1/2 dl öljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 dl tillisilppua
- Liota silakkafileitä etikkavedessä noin 6 tuntia.
- Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
- Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
1.04 kg CO2 ekv
- Energia 567 kcal/annos
- Rasva 47.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 23.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14 g
- Sokerit 11.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 1566 mg
- Kalsium 146.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklVäkiviinaetikka
-
3 rklVäkiviinaetikka
-
3 rklTilli, tuore
-
1 1/2 dlRypsiöljy
-
1 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 rklSokeri
-
1 dlSinappi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
550 gSilakkafilee