Valmistusohje

7 ½ dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
3 rkl öljyä
1 l keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita (3 dl raakoja ohrasuurimoita)
n. 2,1 l (n. 1,3 kg) vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: munaa
Pinnalle:  auringonkukan-, seesamin- tai pinjansiemeniä tai kurkumalla värjättyjä mannasuurimoita

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, siirappi, öljy ja ohrasuurimot. Alusta taikina joko vehnä- tai hiivaleipäjauhoilla. Anna taikinan kohota leivinliinan alla.
  2. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi. Jos haluat tehdä sisarussämpylöitä, pane sämpylät melkein kiinni toisiinsa. Voitele kohonneet sämpylät munalla.
  3. Ripottele pinnalle siemeniä tai mannasuurimoita, joiden joukkoon on sekoitettu melko runsaasti kurkumaa.
  4. Paista uunissa 225°C:ssa  12–15 minuuttia.

    Kaupassa olevat esikypsytetyt kokonaiset ohrasuurimot kypsyvät melko nopeasti. Keittoaika on noin 35 minuuttia.

Ainesosat

  • 7 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 rkl
    Siirappi
  • 2 1/2 dl
    Ohrasuurimo
  • 21 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1/2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Auringonkukansiemen

Reseptin ravintosisältö

Energia 293 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 74.1 mg
  • Natrium 282 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 4.3 g
Jaa sivu