Valmistusohje

400 g siskonmakkaroita (1 pkt)
2 rkl öljyä
2 keltasipulia
2 tlk valkosipuli-tomaattimurskaa (yht. noin 800 g)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
Lisäksi:
400 g täysjyväpastaa
(parmesaaniraastetta)

1. Lämmitä öljyä paistinpannulla. Purista siskonmakkarat kuoristaan suoraan pannulle nokareiksi ja paista kauniin ruskeiksi. Siirrä makkarat pois pannulta.
2. Hienonna sipulit ja kuullota pannulla. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Keitä kastiketta kannen alla haudutellen 10 minuuttia ja lisää sitten siskonmakkarat. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.
3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sillä välin basilika ja lisää se kastikkeeseen.
4. Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Jos haluat, ripottele raastettua parmesaanijuustoa pinnalle.

Reseptin ravintosisältö

Energia 638 kcal/annos
  • C-vitamiini 35.3 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 108 mg
  • Natrium 840 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.6 g
  • Sokerit 20.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 88.5 g
  • Proteiini 24.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 23.4 g
Jaa sivu