Siskonmakkarakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Siskonmakkarakeitto.jpg
Valmistusohje
1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
pala lanttua
5-6 perunaa
pala purjoa
300 g siskonmakkaroita
(persiljaa)
- Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10 min.
- Lisää lohkotut perunat. Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
- Kun kasvikset ovat kypsiä, ”lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon. Lisää myös purjorenkaat. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Voit lisätä keittoon tarjolle tuotaessa hienonnettua persiljaa.
–
Jos makkarat on tehty luonnonsuoleen, leikkaa ne saksilla keittoon.
Samalla tavalla voit valmistaa keiton myös lenkki- ja nakkimakkaroista.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
258
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 33.8 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 58.3 mg
- Natrium 994.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.9 g
- Proteiini 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Rasva 15.3 g
Ainesosat
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 iso annos (100.0 g)Porkkana
-
200 gLanttu
-
300 gPeruna, kuorittu
-
50 gPurjosipuli
-
300 gRaakamakkara, siskonmakkara
-
1 kplKasvisliemikuutio
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus