Valmistusohje

1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
pala lanttua
5-6 perunaa
pala purjoa
300 g siskonmakkaroita
(persiljaa)

  1. Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10 min.
  2. Lisää lohkotut perunat. Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
  3. Kun kasvikset ovat kypsiä, ”lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon. Lisää myös purjorenkaat. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Voit lisätä keittoon tarjolle tuotaessa hienonnettua persiljaa.

    Jos makkarat on tehty luonnonsuoleen, leikkaa ne saksilla keittoon.
    Samalla tavalla voit valmistaa keiton myös lenkki- ja nakkimakkaroista.

Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 200 g
    Lanttu
  • 300 g
    Peruna, kuorittu
  • 300 g
    Raakamakkara, siskonmakkara
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 2 iso annos (100.0 g)
    Porkkana
  • 50 g
    Purjosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 258 kcal/annos
  • Rasva 15.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.9 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 994.7 mg
  • Kalsium 58.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 33.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu