Siskonmakkarakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
pala lanttua
6 perunaa
pala purjoa
300 g siskonmakkaroita
suolaa ja pippuria
persiljaa

  1. Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 5 min.
  2. Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
  3. Lisää lohkotut perunat ja purjo keittoon.
  4. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, “lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.
  5. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää lopuksi keittoon hienonnettua persiljaa.

    Vinkki 1: Jos makkarat on tehty luonnonsuoleen, leikkaa ne saksilla keittoon.
    Vinkki 2: Samalla tavalla voit valmistaa keiton myös lenkki- ja nakkimakkaroista.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.12 kg CO2 ekv
  • Energia 258 kcal/annos
  • Rasva 15.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 1140 mg
  • Kalsium 59.2 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 33.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus