Valmistusohje

1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
pala lanttua
5-6 perunaa
pala purjoa
300 g siskonmakkaroita
(persiljaa)

  1. Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10 min.
  2. Lisää lohkotut perunat. Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
  3. Kun kasvikset ovat kypsiä, ”lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon. Lisää myös purjorenkaat. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Voit lisätä keittoon tarjolle tuotaessa hienonnettua persiljaa.

    Jos makkarat on tehty luonnonsuoleen, leikkaa ne saksilla keittoon.
    Samalla tavalla voit valmistaa keiton myös lenkki- ja nakkimakkaroista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 258 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 33.8 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 58.3 mg
  • Natrium 994.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.9 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 15.3 g
Jaa sivu