Sitrusrahkatorttu

12 annosta

Valmistusohje

100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maito
1 dl paahdettuja mantelilastuja
Kostutus
0,5–1 dl vaaleaa mehua tai vaniljalla maustettua maitoa
Pinnalle
1 prk (200 g) appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
250 g maitorahkaa
1 dl vatkautuvaa kermaa tai vaniljakastiketta
puolen sitruunan mehu
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
luomuappelsiininkuorta raastettuna
mantelilastuja paahdettuna

  1. Sulata margariini.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita vaahtoon margariini, maito ja jauhoseos.
  5. Valitse mikroaaltouuniin soveltuva vuoka (halkaisija n. 25 cm). Kaada taikina vuokaan. Ripottele reunoille paahdettuja mantelilastuja.
  6. Kypsennä torttua mikrossa täydellä teholla (800 W) noin 9 minuuttia. Jos mikrosi teho on esim. 1 200 W, kypsennysaika on lähempänä 5 minuuttia.
  7. Kokeile kakun kypsyyttä painamalla pintaa kädellä. Kun pinta on vielä vähän kostea mutta kakku ”joustaa”, se on kypsä. Jos torttu oli liian kauan uunissa, kostuta jäähtynyttä leivonnaista mehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  8. Levitä pinnalle appelsiinimarmeladia.
  9. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja sekoita aineet keskenään. Levitä kuorrutus tortun päälle ja lisää koristeita maun mukaan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
  • Energia 237 kcal/annos
  • Rasva 12.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g
  • Sokerit 15 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 153.8 mg
  • Kalsium 116.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg