Avainsanat:

Valmistusohje

500 g perunaa
40 g voita
1 sitruunan kuori
1 dl kermaa
2 munaa
1 tl suolaa
+ suolaa perunoiden keitinveteen

  1. Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
  2. Laita voi kattilaan ja lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori. Hauduta noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voiseos.
  4. Lisää lopuksi kerma, munat ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa taikina muffinivuokiin.
  6. Paista uunissa 175 °C 12–15 minuuttia.

    Anna hetki vetäytyä ja kumoa.

Kommentit (2)

  1. Hyvä kysymys, Seija!

    Ohjeen kohdassa
    1.. Keitellään perunoita.
    2. Tehdään voiseos (voi + siruunankuori) eri kattilassa kuin perunat.
    3. Soseutetaan perunat ja nyt lisätään tuo 2. kohdassa tehty voiseos.
    jne..
    Tämä resepti on kyllä tosi kiinnostava, joten taidankin tehdä tätä heti huomenna!

  2. Ohjeessa oli mm. laita VOI kattilaan ja lisää joukkoon raast. sitruunan kuori, hauduta noin 5 minuuttia.
    Seuraava kohta ohjeessa on, l
    lisää joukkoon VOISEOS, kerma, munat ja suola, sekoita tasaiseksi. Onko reseptissä kaksi voi annosta.
    Seos on kovin kuivaa (pitäisikö keitinvettä laittaa seoksen joukkoon ?
    Kysyy yksi tumpelo

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*