Sitruuna-timjamipalmierit

Jos yllätysvieraat ovat ovella, pyöräytät suussa sulavan rapeat palmier-keksit valmiista voitaikinalevystä nopeasti.

20 annosta

Valmistusohje

500 g:n painoinen iso voi- tai lehtitaikinalevy
1 dl sokeria
2 (luomu)sitruunaa
2 rkl kuivattua timjamia 

  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Taikina saa olla hieman jähmeää. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori talteen.
  2. Ripottele puolet sokerista leivinpaperin päälle ja kauli taikina paperin päällä n. 0,5 sentin paksuiseksi levyksi.
  3. Ripottele taikinalevyn päälle loput sokerista, sitruunankuoriraaste ja timjami.
  4. Rullaa taikinalevyä napakaksi rullaksi toisesta reunasta alkaen puoliväliin saakka. Rullaa sitten samaan tapaan toisesta reunasta puoliväliin saakka. Kiedo rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  5. Leikkaa jähmettyneestä rullasta terävällä veitsellä alle puolen sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä keksien väliin leviämisvaraa. Paista 225-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja anna jäähtyä.

Kokeile myös näitä täytevaihtoehtoja:
sokeri ja kaneli
sokeri ja pähkinärouhe
sokeri ja pakastekuivatut marjat

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.15 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 127 kcal
  • Rasva 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 12.7 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 86.9 mg
  • Kalsium 27.9 mg
  • Rauta 0.1 mg