Sitruuna-timjamipalmierit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/11/marttaliitto_joulu_palmier_h.jpg
Sitruuna-timjamipalmierit
Jos yllätysvieraat ovat ovella, pyöräytät suussa sulavan rapeat palmier-keksit valmiista voitaikinalevystä nopeasti.
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Talvi
- Uusivuosi
Valmistusohje
500 g:n painoinen iso voi- tai lehtitaikinalevy
1 dl sokeria
2 (luomu)sitruunaa
2 rkl kuivattua timjamia
- Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Taikina saa olla hieman jähmeää. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori talteen.
- Ripottele puolet sokerista leivinpaperin päälle ja kauli taikina paperin päällä n. 0,5 sentin paksuiseksi levyksi.
- Ripottele taikinalevyn päälle loput sokerista, sitruunankuoriraaste ja timjami.
- Rullaa taikinalevyä napakaksi rullaksi toisesta reunasta alkaen puoliväliin saakka. Rullaa sitten samaan tapaan toisesta reunasta puoliväliin saakka. Kiedo rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa jähmettyneestä rullasta terävällä veitsellä alle puolen sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä keksien väliin leviämisvaraa. Paista 225-asteisen uunin yläosassa 5–10 minuuttia. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja anna jäähtyä.
Kokeile myös näitä täytevaihtoehtoja:
sokeri ja kaneli
sokeri ja pähkinärouhe
sokeri ja pakastekuivatut marjat
Hiilijalanjälki / annos
0.15 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 127 kcal
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 12.7 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 86.9 mg
- Kalsium 27.9 mg
- Rauta 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gVoitaikina keskiarvo, täytteetön
-
2 rklTimjami
-
2 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
85 gSokeri