Sitruunainen dippikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Dippi3-1.jpg
Sitruunainen dippikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
Valmistusohje
2 dl kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1-2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus mustapippuria ja suolaa
1. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
2. Paloittele erilaisia kasviksia ja tarjoa dipin kera.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
0.16 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 48 kcal
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 165.1 mg
- Kalsium 62.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
3.5 gValkosipuli
-
1 tlSokeri
-
10 gSitruunamehu
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl