Sitruunainen dippikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Dippi3-1.jpg
Valmistusohje
2 dl kermaviiliä
2-3 tl sitruunamehua
3 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
2. Paloittele erilaisia kasviksia ja tarjoa dipin kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 1.6 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 60 mg
- Natrium 164.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.7 g
- Proteiini 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Rasva 3 g
Ainesosat
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
10 gSitruunamehu
-
3 tlSokeri
-
3.5 gValkosipuli
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola