Valmistusohje

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 tl kuivattua timjamia
1 porkkana
1 rkl rypsiöljyä
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 1 dl herneitä (pakaste tai tuore)
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1 mm mustapippuria
suolaa
tuoreita yrttejä, esim. tilliä tai timjamia

1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua valkosipulinkynnet ja yksi sipuleista. Toisen sipulin voit leikata kahteen tai neljää osaan.
2. Jos käytät pakasteherneitä, ota ne huoneenlämpöön.
3. Mittaa pieneen kattilaan vesi ja timjami. Pese ja kuori porkkana ja leikkaa se muutamaan osaan. Lisää kattilaan porkkananpalat sekä lohkottu sipuli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske sitten levyn lämpö pienimmälle asetukselle.
4. Kuumenna hieman isommassa kattilassa öljy ja lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
5. Lisää sipulin ja valkosipulin joukkoon ohrasuurimot. Sekoita, kunnes suurimot hieman lämpenevät ja kuorruttuvat öljyllä.
6. Tästä voit edetä risoton tapaan lisäten ohrakattilaan timjamilla ja kasviksilla maustettua vettä kauhallisen kerrallaan ja sekoitellen ohraa, kunnes vesi on imeytynyt. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kerralla noin puolet vedestä ja antaa ohran hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sitten loput vedet parissa erässä sekoittaen. Lisää viimeisen vesierän mukana herneet.
7. Kun ohra on kypsää, mutta koostumus yhä puuromaisen löysä, lisää joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, mustapippuri sekä kaurafraiche.
8. Sekoita, kytke hellan levy pois päältä ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti.
9. Ota vauvan annos sivuun ja lisää halutessasi muiden ruokaan suolaa ja tuoreita yrttejä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.9 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.4 g
  • Natrium 601.8 mg
  • Kalsium 41.2 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 14.1 mg