Sitruunainen ruusukaali
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasviksia_ruusukaaleja.jpg
Sitruunainen ruusukaali
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
n. 500 g ruusukaalia
2 rkl margariinia
2 1/2 dl kanalientä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
2 tl vehnäjauhoja
2 tl margariinia
- Ruskista ruusukaalia kevyesti paistinpannulla.
- Lisää kanaliemi ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ruusukaalit puolikypsiksi kannen alla noin 5-10 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa jauhot margariini joukkoon. Sekoita margariini-jauhoseos ruusukaalien haudutusliemeen.
- Keitä vielä noin 5 minuuttia, jotta kastike sakenee.
–
Tarjoa esimerkiksi kinkun kanssa.
0.58 kg CO2 ekv
- Energia 112 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 730.6 mg
- Kalsium 61.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 115.9 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
7 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/3 dlSitruunamehu
-
2 1/2 dlKanaliemi, laimennettu
-
2 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
500 gRuusukaali
-
1/2 tlMustapippuri