Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 500 g
    Ruusukaali
  • 2 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 1/2 dl
    Kanaliemi, laimennettu
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 7 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 10 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon

Reseptin ravintosisältö

Energia 112 kcal/annos
  • C-vitamiini 115.9 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 61.5 mg
  • Natrium 730.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 8.8 g

Valmistusohje

n. 500 g ruusukaalia
2 rkl margariinia
2 1/2 dl kanalientä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
2 tl vehnäjauhoja
2 tl margariinia

  1. Ruskista ruusukaalia kevyesti paistinpannulla.
  2. Lisää kanaliemi ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ruusukaalit puolikypsiksi kannen alla noin 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa jauhot margariini joukkoon. Sekoita margariini-jauhoseos ruusukaalien haudutusliemeen.
  4. Keitä vielä noin 5 minuuttia, jotta kastike sakenee.

    Tarjoa esimerkiksi kinkun kanssa.
Jaa sivu