Valmistusohje

2 perattua siikaa (á noin 800 g)
1 purjo (300 g)
1 sitruuna
1 nippu tilliä
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl mustapippuria

  1. Huuhdo peratut kalat nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.Hauduta purjosilppua pari minuuttia mikroaaltouunissa.
  3. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
  4. Pätki tilli. Säästä muutama oksa koristeluun.
  5. Mausta kala sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalat purjolla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa, toiseksi alimmalla tasolla, noin puoli tuntia.

Sinappinen kermaviilikastike:
4 dl kermaviiliä
4 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
hiven valkopippuria

  1. Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Tarkista maku ja anna tekeytyä kylmässä.

Ainesosat

  • 300 g
    Purjosipuli
  • 120 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 50 g
    Tilli, tuore
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1600 g
    Siika
  • 4 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 2 tl
    Sinappi
  • 2 tl
    Sokeri
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/4 tl
    Valkopippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 307 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.5 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 220.1 mg
  • Natrium 1065.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Proteiini 40.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 13.3 g
Jaa sivu