Sitruunaiset letut

4 annosta

Valmistusohje

3 dl vehnäjauhoa
5 dl kaurajuomaa
1 mm suolaa
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 sitruuna (luomu)

Paistamiseen: öljyä

Lisäksi: vaahterasiirappia

  1. Sekoita jauhot, kaurajuoma ja suola keskenään.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää taikinaan.
  3. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori taikinan joukkoon. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia.
  4. Laita lettupannun koloihin öljyä, kuumenna ja paista taikinasta pieniä lettuja.
  5. Tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

VINKKI: Voit käyttää muitakin sitrushedelmiä, kuten limeä tai verigreippiä!

  • Energia 390 kcal/annos
  • Rasva 14.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63.9 g
  • Sokerit 16.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 105.7 mg
  • Kalsium 36.3 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg