Valmistusohje

3 dl vehnäjauhoa
5 dl kaurajuomaa
1 mm suolaa
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 sitruuna (luomu)

Paistamiseen: öljyä

Lisäksi: vaahterasiirappia

  1. Sekoita jauhot, kaurajuoma ja suola keskenään.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää taikinaan.
  3. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori taikinan joukkoon. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia.
  4. Laita lettupannun koloihin öljyä, kuumenna ja paista taikinasta pieniä lettuja.
  5. Tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

VINKKI: Voit käyttää muitakin sitrushedelmiä, kuten limeä tai verigreippiä!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 14.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63.9 g
  • Sokerit 16.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 105.7 mg
  • Kalsium 36.3 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg

Kommentit (1)

  1. Käytin lettuihin verigreippiä ja ihastuin <3 Näitä lettusia teen toistekin!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*