Valmistusohje

Taikina:
2,5 dl kasvimaitoa tai vettä
1 dl fariinisokeria
2 tl psylliumia
2 tl kardemummaa
puolen sitruunan kuori raastettuna
1 tl suolaa
5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai)
1 pss kuivahiivaa (11 g)
100 g margariinia

Sitruunatäyte
50 g huoneenlämpöistä pehmeää margariinia
150 g vegaanista tuorejuustoa (esimerkiksi Oatlyn på mackan)
puolen sitruunan mehu
puolen sitruunan kuori raastettuna
3 rkl tomusokeria
3 rkl maissitärkkelystä

Vegaaninen lemon curd:
1 sitruunan mehu
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
ripaus suolaa
2 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna tilkkaan kylmää vettä
2 rkl margariinia

Leipomiseen:
1 dl gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun:
3 rkl ruokalusikallista siirappia sekoitettuna tilkkaan vettä

  1. Valmista ensin vegaaninen lemon curd ja sitruunainen täyte.
  2. Aloita lemon curdin tekeminen sekoittamalla pienessä kattilassa miedolla lämmöllä sitruunamehu, sokeri, sitruunankuori ja ripaus suolaa. Kun sokeri on sulanut, lisää vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes seoksesta tulee paksua. Sekoita joukkoon margariini, ja siirrä lämmönkestävään astiaan jäähtymään. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  3. Mittaa kaikki sitruunatäytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
  4. Valmista puustitaikina. Lämmitä taikinan neste 42-asteiseksi ja sekoita siihen, sokeri, psyllium, kardemumma, suola ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita kuivahiiva ja jauhot eri kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin tai monitoimikoneen taikinakoukulla. Pehmitä rasva mikrossa, mutta älä sulata. Lisää rasva taikinaan, ja vaivaa kunnes se on sekoittunut taikinaan.
  5. Taikinaa ei tarvitse kohottaa, vaan voit aloittaa leipomisen saman tien. Ripottele reilusti jauhoja leivinpaperille ja kumoa taikina sen päälle. Taputtele tai kauli jauhoja apuna käyttäen taikinasta leivinpaperiarkin kokoinen levy.
  6. Levitä sitruunatäytettä ja vegaanista lemon curdia tasaisesti taikinalevylle.
  7. Pyöritä taikina rullalle pitkän sivun mukaisesti käyttäen apuna leivinpaperiarkkia. Leikkaa taikinasta 2-3 sentin paksuisia paloja, ja aseta ne leikkauspinta ylöspäin leivosvuokiin.
  8. Kohota peittämättä 30–45 minuuttia. Voitele pullat vesi-siirappiseoksella. Paista 200- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 205 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 2.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 88.3 mg
  • Natrium 281.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.3 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 9.2 g
Jaa sivu