Sitruunaleivokset

60 annosta

Valmistusohje

60 kpl

pohja:
200 g voita (L)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

kinuski:
6 dl kuohukermaa (L)
6 dl fariinisokeria

täyte:
4 keltuaista
2 munaa
2 tl sitruunankuorta raastettuna
½ dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua

koristeeksi: mintunlehtiä

  1. Aloita kinuskin valmistamisella. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä kinuskiksi ja laita jäähtymään.
  2. Valmista pohja. Mittaa kulhoon voi ja kuivat aineet. Sekoita tai nypi tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneella.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannuun tai vuokaan (30 x 35 cm). Tee pohjaan parin sentin korkuiset reunat. Pistele pohja haarukalla ja paista 200°C:ssa uunin alatasolla 10 minuuttia.
  4. Valmista täyte. Vatkaa keltuaisten ja munien rakenne rikki. Yhdistä muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi seos kinuskin joukkoon. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Laske uunin lämpötila 175°C:seen ja paista keskitasolla noin 25 minuuttia.
  6. Jäähdytä ja laita vetäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Tällöin levystä on helpompi leikata annospaloja.
  7. Paloittele levy annospaloiksi ja koristele mintunlehdillä.
  • Voit tehdä leivokset myös käyttämällä makeutettua kondensoitua maitoa (noin 9 dl eli 3 tölkkiä). Tällöin ei tarvitse keittää kinuskia, vaan kondensoitu maito yhdistetään muihin täytteen aineisiin sellaisenaan. Huomaa kuitenkin, ettei kondensoitua maitoa saa laktoosittomana.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 124 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 22.1 mg
  • Natrium 36.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 6.9 g