Valmistusohje

2 suolasilliä tai 4 sillifileetä
1 sitruuna
1-2 punasipulia

liemi:
2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
8-10 neilikkaa

  1. Poista kalojen sisälmykset sekä vatsaonteloa peittävä tumma kalvo.
  2. Leikkaa evät ja pyrstö sekä löysä vatsanahka pois. Liota sillejä vedessä yön yli.
  3. Kiehauta mausteliemen ainekset ja jäähdytä liemi.
  4. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Valuta ja fileoi sillit ja leikkaa viipaleiksi.
  6. Lado silli-, sitruuna- ja sipuliviipaleet kerroksittain tölkkiin. Kaada liemi päälle.
  7. Anna sillien maustua kylmässä vuorokauden verran.

Ainesosat

  • 300 g
    Silli, tynnyriin suolattu
  • 1 pieni annos (100.0 g)
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 dl
    Sitruunamehu
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 229 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 78.1 mg
  • Natrium 3724.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 12.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 14.6 g
Jaa sivu