Valmistusohje

2 suolasilliä tai 4 sillifileetä
1 sitruuna
1-2 punasipulia

liemi:
2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
8-10 neilikkaa

  1. Poista kalojen sisälmykset sekä vatsaonteloa peittävä tumma kalvo.
  2. Leikkaa evät ja pyrstö sekä löysä vatsanahka pois. Liota sillejä vedessä yön yli.
  3. Kiehauta mausteliemen ainekset ja jäähdytä liemi.
  4. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ja kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Valuta ja fileoi sillit ja leikkaa viipaleiksi.
  6. Lado silli-, sitruuna- ja sipuliviipaleet kerroksittain tölkkiin. Kaada liemi päälle.
  7. Anna sillien maustua kylmässä vuorokauden verran.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 229 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Sokerit 12.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 3724.1 mg
  • Kalsium 78.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 20.5 mg
Jaa sivu