Sitruunatangot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/pikkuleipa1.jpg
Sitruunatangot
-
Avainsanat:
- Joulu
- Junnukokki
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
200 g kylmää voita tai margariinia
1 muna
1/2-1 sitruunan raastettu kuori.
Pinnalle:
Kaneli-sokeriseosta
1. Mittaa jauhot, sokeri ja rasva kulhoon.
2. Nypi sormin ryynimäiseksi seokseksi.
3. Lisää joukkoon muna ja raastettu sitruunan kuori.
4. Tee taikinasta noin sormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne 5-6 cm:n pituisiksi paloiksi.
5. Kieritä palat kaneli-sokeriseoksessa ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 60 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 3 mg
- Natrium 25.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.8 g
- Proteiini 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Rasva 3.4 g
Pääraaka-aineet
-
4 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlSokeri
-
200 gVoi
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSitruunankuori
-
3 rklSokeri
-
1 tlKaneli, jauhettu